Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Noutaţile (Arhiva)

Prezentarea oportunităților investiționale și climatul de afaceri din Republica Moldova
11.03.2019

La 4 martie 2019, în incinta Ambasadei a avut loc întâlnirea oamenilor de afaceri israelieni, în cadrul căreia ambasadorul G. Moraru a prezentat climatul de afaceri și posibilitățile investiționale în Republicii Moldova.

Sărbătorirea Mărțișorului în Israel
11.03.2019

În perioada 1-10 martie 2019, Asociațiile evreilor originari din Moldova și diaspora moldovenească au sărbătorit Mărțișorul la Rishon Le Zion, Akko și Tel Aviv.

Noile perspective de colaborare parlamentară între Republica Moldova și Statul Israel au fost discutate de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Vicepreședinta Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov, aflată într-o vizită în Republica Moldova
28.01.2019

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre programul de acțiuni dedicat comemorării victimelor Holocaustului, organizat mâine de Parlament, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova.

Vizita selecționatei veteranilor de fodbal a Republicii Moldova în Statul Israel
19.10.2018

În perioada 15-19 octombrie curent, selecționata veteranilor de fotbal a Republicii Moldova a efectuat 2 meciuri de fotbal în Statul Israel cu selecționata veteranilor de fotbal a or. Hadera din Statul Israel. Ambele meciuri s-au soldat cu victoria selecționatei moldovenești cu scorul de 5:1 și 7:1.

Recepția organizată cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
17.10.2018

La 16 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a organizat recepția dedicată celei de-a 27 aniversări a Independenței Republicii Moldova. La recepție au participat numeroși politicieni, oameni de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ziariști și membri ai diasporei.

Participarea reprezentatelor departamentelor educație din Republica Moldova la cursul organizat de MASHAV
22.06.2018

În perioada 3-20 iunie 2018, trei reprezentante ai departamentelor educație din Briceni, Fălești și UTA Găgăuzia au participat la cursul „Creative thinking and innovation in the field of special education”, organizat de Agenția Israeliană MASHAV.

Vizita delegației CCA în Statul Israel
14.06.2018

În perioada 10-14 iunie curent, dl Dragoș Vicol, Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Republicii Moldova, și dl Artur Cozma, Membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, au efectuat o vizită de lucru în Statul Israel.

Diplomă acordată de BRD pebtru activitatea prodigioasă dlui Noie Rotaru în cadrul diasporei Republicii Moldova în Statul Israel
21.05.2018

La 18 mai curent, ambasadorul Gabriela Moraru a înmânat dlui Noie Rotaru Diploma Biroului Relații cu Diaspora pentru activitatea prodigioasă desfășurată de către dl Noie Rotaru în cadrul diasporei moldovenești în Statul Israel.

„Ușile deschise” ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” la Tel Aviv
21.05.2018

La 18 mai curent, au fost desfășurate „Ușilor deschise” ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” din Republica Moldova în Statul Israel, la care au participat dna Gabriela Moraru, Ambasadorul Republicii Moldova n Statul Israel, dl Mihail Gavriliuc, Prorectorul USMF, reprezentanții USMF în Statul Israel, care au organizat prezentarea oportunităților de studiu în cadrul USMF pentru cetățenii Statului Israel. Studiile în cadrul USMF din Republica Moldova sunt apreciate în Israel la un nivel foarte înalt. În prezent, la USFM studiază 1891 de studenți israelieni.

Lansarea oficială a noii rute a companiei „Air Moldova” Chișinău-Tel Aviv-Chișinău
21.05.2018

La 16 mai curent, în incinta aeroportului „Ben Gurion” a fost lansată oficial noua ruta a companiei „Air Moldova” Chișinău-Tel Aviv-Chișinău, la care au participat dna Gabriela Moraru, Ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, dl Gheorghe Răducan, Directorul Departamentului Comercial al companiei „Air Moldova”, dl Marian Shenker, președintele companiei Phoenix Aviation Ltd, companie care va reprezenta „Air Moldova” în Statul Israel, oficialități israeliene, oameni de afaceri și ziariști. Ruta directă va efectua zboruri de 3 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri. Detalii pe site-ul airmoldova.md.

Întrevederea ambasadorului Gabriela Moraru cu organizatorii forurilor Technation, Global Israeli Initiative, Startup Club Israel
15.05.2018

La 14 mai curent, ambasadorul G. Moraru a avut o întrevedere cu organizatorii forurilor inovative israeliene, în cadrul căreia s-a discutat posibilitatea organizării unui for bilateral moldo-israelian în domeniul inovațiilor, care ar cuprinde diferite domenii.

Vinurile moldovenești au cucerit Israelul în cadrul Festivalului Internațional al Vinului alb din Israel, desfășurat în Herzlia, în perioada 9-10 mai curent
11.05.2018

În perioada 9-10 mai curent, WINE.MD a prezentat companiile vinicole moldovenești în cadrul Festivalului Internațional al Vinului Alb din Israel, desfășurat în Herzlia.

Întrevederea ambasadorului Gabriela Moraru cu primarul Tel Avivului Ron Huldai
02.05.2018

La 1 mai curent, ambasadorul Gabriela Moraru a avut o întrevedere cu primar Tel Avivului Ron Huldai. În cadrul întrevederii au fost discutate o serie de subiecte legate de colaborarea bilaterală, în special, organizarea evenimentelor economice și culturale, schimbul de experiență dintre orașele înfrățite Chișinău și Tel Aviv, vizite ale oficialităților ambelor orașe.

Ambasadorul Republicii Moldova a participat la Ceremonia Comemorării Martirilor Holocaustului și Eroilor Evrei
12.04.2018

La 11 aprilie curent, la Yad Vashem, a avut loc ceremonia comemorării Martirilor Holocaustului și Eroilor Evrei.

Întrevederea ÎPS Mitropolitului Vladimir și delegației Republicii Moldova cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea
10.04.2018

Vineri, 6 aprilie, în contextul pelerinajului întreprins de către ÎPS Mitropolitul Vladimir și delegația Republicii Moldova în Țara Sfântă pentru a aduce Lumina Sfântă în Republica Moldova, au fost primiți de către Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Conferință internațională în domeniul inovațiilor agricole organizată de MASHAV
23.03.2018

Agenția israeliană de cooperare internațională pentru dezvoltare (MASHAV) a desfășurat pe 20 martie curent, la Shefayim, Israel, o Conferință internațională pentru valorificarea inovațiilor agricole ale Israelului în vederea realizării scopurilor de dezvoltare durabilă stabilite ce către Organizația Națiunilor Unite. La for a participat și Consilierul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel.

Întâlnirea ambasadorului Gabriela Moraru cu primarul Haifei Yona Yahav
23.03.2018

La 22 martie curent, ambasadorul Gabriela Moraru a avut o întrevedere cu primarul Haifei Yona Yahav, în cadrul lansării oficiale a sezonului de croazieră a companiei „Mano Ltd”.

Vizita de lucru a delegației raionului Telenești în Israel
23.03.2018

În perioada 18-24 martie curent, o delegație a raionului Telenești în frunte cu primarul Vadim Lelic, a efectuat o vizită de lucru în Statul Israel.

Sărbătorirea Mărțișorului în cadrul formatului „The Women Ambassadors for Women Wage Peace Initiative”
23.03.2018

La 19 martie curent, ambasadorul Gabriela Moraru a participat la reuniunea „The Women Ambassadors for Women Wage Peace Initiative”, în cadrul căreia a fost expusă expoziția de Mărțișoare moldovenești.

Prezentare de carte la Casa Scriitorilor din Tel Aviv
06.03.2018

La 5 martie curent, la Casa Scriitorilor din Tel Aviv, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a organizat prezentarea cărții publicistului Evghenii Bric din Republica Moldova „Istoria Evreilor Moldovei”.