Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1” prelungit până în anul 2018
Centrul de Apel Products of Moldova

Relansam Moldova Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.md

Ştiri din Moldova

Întrevederea Viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Republica Bulgaria

Întrevederea Viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Republica Bulgaria

În contextul participării la Reuniunea Informala a Miniştrilor de Externe ai OSCE, care a avut loc la 11 iulie 2017, în orașul Mauerbach, Austria, Ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva.

În debutul întâlnirii, Ministrul Andrei Galbur a evidențiat faptul că în acest an a fost marcată aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Bulgaria, ambele ţări împărtăşind în această perioadă o prietenie bazată pe respect reciproc.

Totodată, interlocutorii au trecut în revistă un șir de chestiuni de pe agenda dialogului politic bilateral, fiind exprimată deschiderea ambelor părţi pentru intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit avansarea procesului de integrare europeană a ţării noastre. Șeful diplomației moldovenești a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de către Bulgaria Republicii Moldova, în special prin mesajele şi acţiunile de susţinere în cadrul Uniunii Europene.

Au fost discutate, de asemenea, chestiuni ce ţin situaţia politică şi social-economică din cele două ţări, pregătirile pentru preluarea de către Bulgaria a preşedinţiei UE în 2018 şi perspectivele europene ale Republicii Moldova.