Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1” prelungit până în anul 2018
Centrul de Apel Products of Moldova

Relansam Moldova Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.md

Ştiri din Moldova

Participarea viceprim-ministrului Andrei Galbur la forumul anual de dezbateri în domeniul integrării europene

Participarea viceprim-ministrului Andrei Galbur la forumul anual de dezbateri în domeniul integrării europene
Astăzi, 30 noiembrie 2017, Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, a participat la cea de-a cincea ediție a Forumului de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, co-organizat de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în cooperare cu Asociația pentru Politică Externă din Moldova (APE) și Fundația Friedrich Ebert Moldova (FES). Evenimentul a întrunit oficiali moldoveni și europeni, diplomaţi, experți, jurnaliști, reprezentanți ai partidelor politice și organizațiilor internaționale.
 
În debutul evenimentului, ministrul de externe a remarcat că forumul a devenit deja o tradiţie de  cooperare între Ministerul de Externe cu APE și FES şi oferă o platformă largă de discuții privind principalele progrese și provocări ale Republicii Moldova pe calea integrării europene. Agenda discuţiilor din acest an se axează pe subiecte legate de implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, evoluțiile dialogului în acest proces, rolul societății civile în promovarea responsabilității politice pentru realizarea agendei de reforme, precum şi ultimele evoluţii în reglementarea conflictului transnistrean.

În cadrul primului panel al Forumului „Relațiile Republica Moldova-Uniunea Europeană într-un mediu intern și internațional în schimbare”, participanții au evaluat  gradul de implementare a Acordului de Asociere și a angajamentelor asumate de Republica Moldova față de partenerii de dezvoltare. În context, șeful diplomației moldovenești a subliniat: ”Cu cât mai eficace realizăm Acordul de Asociere cu atât mai multă deschidere și susținere vom avea din partea partenerilor noștri europeni, inclusiv în sensul aplicării principiului mai mult pentru mai mult, care a fost reiterat și în Declarația Summit-ului Parteneriatului Estic de săptămâna trecută” .
 
De asemenea, Ministrul a concluzionat: „Suntem determinaţi să parcurgem toate etapele parcursului european. Prin voinţă politică, combinată cu inclusivitate şi responsabilitate comună vom reuşi să avansăm în realizarea aspiraţiilor europene a cetăţenilor noştri”.