Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Experienţa Republicii Moldova în implementarea Parteneriatelor de Mobilitate prezentată la Baku

Experienţa Republicii Moldova în implementarea Parteneriatelor de Mobilitate prezentată la Baku
14 mai, Baku - Lecțiile învățate în procesul de implementare a Parteneriatelor de Mobilitate de către ţara noastră, dar şi proiectele realizate cu suportul acestui instrument, au constituit subiectului prezentării secretarului de stat Daniela Morari la Conferința privind Parteneriatul de Mobilitate organizată de către Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD), la Baku, Azerbaidjan.

Evenimentul a fost dedicat schimbului de experiențe și lecții învățate în procesul de implementare a Parteneriatelor de Mobilitate de către statele Parteneriatului Estic, care au un astfel de instrument de cooperare cu Uniunea Europeană: Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia și Republica Moldova.

În prezentarea sa, Daniela Morari s-a referit la principalele elemente în dezvoltarea Parteneriatului de Mobilitate, acesta fiind unul din cele mai consistente Parteneriate cu UE, care cuprinde 110 proiecte implementate sau în curs de implementare, mecanismul de coordonare, lecții învățate și provocări, precum și prioritățile pentru perioada imediat următoare.

La eveniment au participat reprezentanți ai statelor membre UE, semnatare a Declarațiilor Parteneriatelor de Mobilitate, instituțiilor europene și instituțiilor naționale din statele respective. Delegația Republicii Moldova a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Biroului pentru Relații cu Diaspora, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova (ODIMM).