Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ambasada Republicii Moldova la Vilnius promovează vinurile moldovenești și turismul vitivinicol din țară

Ambasada Republicii Moldova la Vilnius promovează vinurile moldovenești și turismul vitivinicol din țară
11 iunie, Vilnius - Ambasada Republicii Moldova în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, a organizat un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din țara noastră, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către 10 producători autohtoni.

Evenimentul cu genericul „Discover Wine of Moldova” a avut drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente şi cunoaşterea tendinţelor pieţei de vinuri lituaniene. Ambasadorul Serghei Mihov a ținut să evidențieze că în anul 2018 Republica Moldova a fost desemnată Capitala Mondială a Turismului Vinicol, iar vinul moldovenesc reprezintă o parte intrinsecă a identității, istoriei și culturii naționale.

Invitații, printre care somelieri, jurnaliști, bloggeri, lideri de opinie și reprezentanți ai companiilor interesate în importul și distribuirea vinurilor moldovenești, au avut posibilitatea să deguste vinuri rafinate albe și roșii fabricate de companiile vinicole Cimislia Wineries, Gitana Winery, Kazayak Vin, Castel MIMI, Timbrus, Vinaria din Vale, Purcari, Bostavan, Făuritor și Doina Vin.

În aceiași zi, Centrul olandez de promovare a importurilor din țările în curs de dezvoltare (CBI) și Asociațiile producătorilor de vin din 4 țări, inclusiv Republica Moldova, au organizat în premieră la Vilnius cel mai mare eveniment în regiunea baltică de degustare de vinuri din Europa de sud-est.