Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

În Dieta niponă va fi constituită Liga de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia

În Dieta niponă va fi constituită Liga de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia
5 iulie, Tokyo – Dinamizarea contactelor între Dieta Națională a Japoniei și Parlamentul Republicii Moldova au fost discutate la întrevederea Ministrului Afacerilor Europene și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu membrul Camerei consilierilor al legislativului nipon, deputat ales în circumscripția prefecturii Aomori, Motome Takisawa.

În cadrul întrevederii s-a abordat modalitatea impulsionării colaborării inter-parlamentare, inclusiv prin constituirea Ligii de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia în cadrul Dietei Naționale. Legislatorul japonez a comunicat disponibilitatea plenară pentru a contribui și în continuare la aprofundarea dialogului moldo-nipon în toate domeniile de cooperare.

Interlocutorii au salutat dezvoltarea relațiilor bilaterale pe parcursul ultimilor ani, în special a dialogului politico-diplomatic, comercial-economic, investițional și în domeniul schimburilor culturale, exprimând dorința de extindere și dinamizare a colaborării moldo-nipone.

Motome Takisawa a fost viceministru parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei și a vizitat Republica Moldova  în luna septembrie 2016 cu ocazia inaugurării Ambasadei Japoniei la Chișinău.