Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ambasadorul Ruslan Bolbocean: „Suntem cointeresaţi în deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov”

Ambasadorul Ruslan Bolbocean: „Suntem cointeresaţi în deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov”
31 iulie, Harkov - În cadrul vizitei de lucru în regiunea Harkov, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Harkov, Yuliya Svetlichnaya. La întâlnire a participat și prim-vicepreședintele Consiliului Regional, Viktor Kovalenko.
 
În cadrul întrevederii, au fost abordate un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar. În context, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov, ambasadorul Bolbocean subliniind că "deschiderea acestuia ar contribui la facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare”.

Un alt subiect al discuțiilor a fost examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău - Harkov.
 
Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al X-lea Forum Economic Internațional "Inovații. Investiții, Inițiative de la Harkov" din 28-29 septembrie 2018 și, la rândul său, a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din  regiunea Harkov să participe la lucrările Business forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.