Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ministrul indian al Comerţului Suresh Prabhu: „Vom facilita organizarea acţiunilor de promovare a produselor vitivinicole moldoveneşti în India”

Ministrul indian al Comerţului Suresh Prabhu: „Vom facilita organizarea acţiunilor de promovare a produselor vitivinicole moldoveneşti în India”

14 august, New Delhi – Identificarea oportunităţilor de impulsionare a schimburilor comerciale care vor avantaja ambele state, avansarea negocierilor pe marginea acordurilor economice și în domeniul aviației civile, au constituit subiectul discuţiilor Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi cu Ministrul Comerțului, Industriei și Aviației Civile al Indiei, Suresh Prabhu.

Șeful diplomației moldovenești a încurajat companiile indiene cu precădere cele din domeniul tehnologiilor informationale, să pătrundă pe piaţa Republicii Moldova, care oferă condiţii preferenţiale investitorilor străini. Totodată, Tudor Ulianovschi a propus organizarea unor vizite reciproce ale antreprenorilor, desfăşurarea forurilor economice, evenimentelor B2B, cu participarea companiilor indiene și moldovenești.

Tudor Ulianovschi a subliniat: „Suntem cointeresaţi în atragerea investiţiilor din India, prioritar în domeniul tehnologiilor informaționale, industriei farmaceutice, industriei textile – aceste sectoare reprezintă un interes sporit pentru mediul de afaceri din Republica Moldova”.

Un subiect aparte în cadrul discuţiei a constituit promovarea vinurilor moldoveneşti pe piața Indiei, fiind exprimată disponibilitatea părții indiene de a facilita organizarea unor acțiuni de promovare a produselor vitivinicole din Republica Moldova. „Suntem disponibili să facilităm organizarea acţiunilor de promovare a produselor vitivinicole moldoveneşti în India”, a menţionat oficialul indian.

În altă ordine de idei, Ministrul Suresh Prabhu a remarcat succesele Guvernului indian în promovarea reformelor în scopul dezvoltării economice a țării, a infrastructurii și a îmbunătățirii mediului de afaceri, experiență cu care este dispus s-o împărtășească cu experții din Republica Moldova.

De asemenea, a fost convenită organizarea unei misiuni a oamenilor de afaceri moldoveni, care activează în domeniul producerii de textile, la New Delhi in luna septembrie curent, care va fi urmată de o vizită de răspuns a oamenilor de afaceri indieni în Republica Moldova, până la finele anului 2018.