Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi a îndemnat mediul de afaceri german să investească în Republica Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi a îndemnat mediul de afaceri german să investească în Republica Moldova
7 septembrie, Berlin – Republica Moldova este interesată în consolidarea relațiilor comercial-economice și intensificarea schimburilor comerciale cu Germania, precum și de atragerea investițiilor germane în economia naţională. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, la Berlin, în cadrul întrevederii cu Directorul Executiv al Comitetului de Est al economiei germane, Michael Harms.

Ministrul  Tudor Ulianovschi a menționat că, în rezultatul reformelor implementate de autoritățile de la Chișinău pe parcursul ultimelor ani, Republica Moldova oferă avantaje și oportunități investiționale pentru mediul de afaceri străin. ”Îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru mediul de afaceri, atragerea investițiilor străine, crearea locurilor noi de muncă bine plătite rămân, în continuare, priorități ale Guvernului”, a accentuat șeful diplomației moldovenești.

În context, Ministrul Tudor Ulianovschi a mai specificat că zonele economice libere, care oferă cele mai atractive condiții pentru investitori, au atras în ultimii 2 ani investiții în valoare de peste 120 milioane dolari, acestea crescând de la 230 în 2015, până la 350 de milioane în 2017, iar în prima jumătate a anului 2018, exporturile au înregistrat o creștere de peste 28%.  Referindu-se la cooperarea bilaterală, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că există un potențial nevalorificat în relațiile comercial-economice dintre cele două state, cele 404  întreprinderi cu capital german înregistrate în Republica Moldova constituind un start-up bun pentru extinderea colaborării bilaterale.

La rândul său, Michael Harms a apreciat rezultatul reformelor implementate de Guvernul Republicii Moldova, în special pentru mediul de afaceri, care, într-un final, a făcut piața moldovenească mai atractivă pentru companiile străine, inclusiv cele germane. În opinia  directorului executiv al Comitetului de Est al economiei germane, pentru a prezenta succesele înregistrate la acest capitol și facilitățile pe care le oferă zonele economice libere sau parcurile industriale din Republica Moldova e necesară o promovare cât mai amplă pentru partenerii străini, inclusiv prin intermediul forumurilor de afaceri, expozițiilor regionale sau internaționale, reuniunilor B2B.  Michael Harms a reiterat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă de a contribui la extinderea dialogului bilateral între mediul de afaceri din Republica Moldova și Germania, inițierea unor proiecte investiționale comune sau extinderea celor existente.

Conform datelor statistice în perioada ianuarie-iunie 2018 volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Germania a înregistrat suma de peste 349,7 milioane USD.