Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Colaborarea moldo-slovacă a fost discutată la Kyiv de miniștrii de externe, Tudor Ulianovschi și Miroslav Lajčák

Colaborarea moldo-slovacă a fost discutată la Kyiv de miniștrii de externe, Tudor Ulianovschi și Miroslav Lajčák
4 octombrie, Kyiv – Promovarea unui dialog politic moldo-slovac consecvent, dezvoltarea relațiilor comercial-economice și de alt ordin între Republica Moldova și Slovacia, precum şi sprijinul partenerilor de la Bratislava în implementarea agendei de reforme structurale conform Acordului de Asociere RM-UE, au fost discutate, la Kyiv, de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu omologul său slovac, Miroslav Lajčák.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat susţinerea Republicii Moldova din partea statelor membre ale Grupului Visegrád (V4) şi a remarcat importanţa atribuită de V4 consolidării relaţiilor cu statele Parteneriatului Estic. Referindu-se la aprofundarea dialogului politic între Republica Moldova și Slovacia, șeful diplomației moldovenești a manifestat interesul sporit pentru organizarea următoarei runde de consultări politice bilaterale la Chișinău şi a apreciat asistenţa financiară şi tehnică acordată de Guvernul Slovaciei ţării noastre în realizarea proiectelor naționale de o importanță majoră pentru economia țării și cetățeni.
 
La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a reiterat susținerea de către autoritățile de la Bratislava a cursului european al Republicii Moldova, precum și necesitatea implementării în continuare a reformelor în diferite domenii ale vieții social-economice. Totodată, Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei a încurajat autoritățile de la Chișinău să asigure o bună desfășurare a alegerilor parlamentare din luna februarie a anului viitor.

În context, oficialul slovac l-a asigurat pe omologul său de la Chișinău în susținerea agendei de reforme structurale atât în cadrul structurilor europene, cât și Grupului V4, în care Slovacia a preluat președinția începând cu 1 iulie 2018.
 
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a efectuat o vizită oficială în Ucraina, în perioada 3-4 octombrie curent, la invitația omologului său ucrainean, Pavlo Klimkin.