Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Aspectele cooperării moldo-lituaniene în domeniul cultural au fost discutate la Vilnius

Aspectele cooperării moldo-lituaniene în domeniul cultural au fost discutate la Vilnius
6 noiembrie 2018, Vilnius - Dinamizarea relațiilor culturale moldo-lituaniene și promovarea obiceiurilor, tradiţiilor și culturii naţionale au fost discutate de Ambasadorul Republicii Moldova la Vilnius, Serghei Mihov, cu Ministrul Culturii al Republicii Lituania, Liana Ruokytė-Jonsson.
 
În cadrul întrevederii au fost abordate acțiunile comune privind valorificarea potențialului de cooperare culturală și umanitară între cele două țări, promovarea valorilor culturale naționale, precum și efectuarea schimbului de bune practici pentru dezvoltarea programelor culturale de radio și televiziune, serviciilor media audio-vizuale și tehnologiilor informaționale, producției de filme cinematografice etc.

Ambasadorul Serghei Mihov a evocat importanța conceptului de diplomație culturală, necesitatea aprofundării contactelor interumane și dezvoltării turismului pe mai multe aspecte, inclusiv cel cultural, subliniind că diaspora reprezintă un factor de consolidare a relațiilor Republicii Moldova cu Lituania în toate domeniile, un promotor al imaginii și intereselor țării noastre. De asemenea, Ambasadorul a subliniat interesul Republicii Moldova în preluarea bunelor practici lituaniene privind digitizarea patrimoniului cultural naţional și elaborarea dosarelor UNESCO.

La finalul convorbirii, interlocutorii au discutat despre proiectele și acțiunile culturale planificate pentru anul 2019, cum ar fi organizarea unor spectacole de teatru și concerte de muzică, participarea formațiilor folclorice la diverse evenimente culturale atât în Republica Lituania, cât și în țara noastră.