Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ambasada în dialog cu diaspora moldovenească din Emiratele Arabe Unite

Ambasada în dialog cu diaspora moldovenească din Emiratele Arabe Unite
3 decembrie 2018, Abu Dhabi – Acordarea serviciilor consulare, organizarea evenimentelor culturale, dezvoltarea unor iniţiative comune a misiunii şi diasporei moldoveneşti au fost discutate la prima întâlnire a ambasadorului Victor Haruţa cu diaspora moldovenească sub genericul „Acasă departe de casă”, organizată la Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Evenimentul a adunat peste 20 de participanți din toate regiunile EAU.

„Acasă departe de casă” – cu acest mesaj au fost întâmpinați cetățenii Republicii Moldova din Emiratele Arabe Unite la Ambasadă, în cadrul primei întâlniri cu diaspora a Ambasadorului Victor Haruța. „Ambasada este casa Dumneavoastră aici în Emiratele Arabe Unite, unde sunteți bineveniți în orice moment, iar echipa Ambasadei este la dispoziția Dumneavoastră pentru a va acorda tot suportul necesar”, a fost mesajul principal al ambasadorului Victor Haruța adresat comunității moldovenilor.

În cadrul evenimentului cetățenii Republicii Moldova au fost informați despre activitatea Ambasadei, planurile pentru anul 2019, serviciile consulare prestate, programele destinate diasporei lansate de Guvernul Republicii Moldova, oportunitatea exprimării dreptului la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, programele culturale ce urmează a fi lansate de către misiunea diplomatică.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova au primit răspunsuri la întrebările adresate dar și au venit cu propuneri concrete pentru sporirea vizibilității Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, promovarea culturii și valorilor naționale moldovenești, lansarea programelor de susținere a diasporei din EAU, precum și alte propuneri relevante.

„Acasă departe de casă” este un program de întâlniri periodice cu conaționalii moldoveni aflaţi în EAU, lansat de către ambasadorul Victor Haruța.  Programul îşi propune să asigure o comunicare eficientă, precum şi  informarea corectă și echidistantă a cetățenilor Republicii Moldova din EAU privind programele guvernamentale destinate diasporei, ultimele evoluții în Republica Moldova, precum și în relaţia Republicii Moldova cu EAU dar și alte state ale lumii.