Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la Reuniunea ministerială a OSCE de la Milano

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la Reuniunea ministerială a OSCE de la Milano
5 decembrie 2018, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura în perioada 6 - 7 decembrie curent,  în orașul  Milano, Italia, sub egida preşedinţiei italiene a acestei organizaţii.

În cadrul reuniunii şefii diplomaţiilor celor 57 de state participante vor discuta despre evoluţiile care s-au produs în acest an în domeniul securităţii în arealul OSCE şi vor efectua un schimb de opinii pe chestiunile actuale de pe agenda organizaţiei.

O atenţie sporită va fi acordată modalităţilor de consolidare a cooperării prin revitalizarea ,,spiritului de la Helsinki” pentru a face faţă noilor sfidări la adresa securităţii statelor participante şi edificarea unui spaţiu comun de securitate şi cooperare.  În cadrul dezbaterilor, Ministrul Tudor Ulianovschi va prezenta problemele de securitate cu care se confruntă ţara noastră.

În marja forumului OSCE de la Milano, Ministrul Tudor Ulianovschi va prezida  reuniunea statelor GUAM, precum  şi Forumul în formatul ”GUAM+Canada”. Agenda de lucru al șefului diplomației moldovenești în Italia include și o serie de întrevederi bilaterale cu omologii din alte state.