Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

La Chișinău se desfășoară cel de-al treilea curs de instruire în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE

La Chișinău se desfășoară cel de-al treilea curs de instruire în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE
4 februarie 2019, Chişinău – Secretarul de stat, Daniela Morari, a participat la ceremonia de deschidere a celui de-al treilea curs de instruire în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE (PSAC). Evenimentul este organizat la Chișinău de către Colegiul European de Securitate şi Apărare în cooperare cu Ministerul Apărării al Republicii Austria şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Secretarul de stat a adresat un cuvânt de salut participanţilor cursului și a evidențiat intensificarea organizării evenimentelor educaționale în domeniul PSAC în calitate de element-cheie pentru consolidarea cooperării între țările Parteneriatului Estic și Uniunea Europeană.

Evenimentul va servi drept platformă pentru facilitarea schimbului de opinii şi experienţe între reprezentanţii statelor Uniunii Europene şi ţărilor Parteneriatului Estic pe subiecte de actualitate în domeniul securităţii şi apărării, precum participarea în cadrul misiunilor UE de gestionare a crizelor, comunicarea strategică, etc.

Cursul de instruire în domeniul PSAC se desfăşoară la Chişinău în perioada 4 – 8 februarie curent şi se înscrie în planul de activitate al panelului privind cooperarea în domeniul Securităţii, PSAC şi Protecţiei Civile al Platformei Multilaterale a Parteneriatului Estic nr. I ,,Consolidarea instituţiilor şi buna guvernare”. La curs participă circa 50 de experţi din ţările Parteneriatului Estic şi UE.