Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi a participat la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS

Ministrul Tudor Ulianovschi a participat la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS

7 februarie 2019, Washington - Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, care a avut loc la 6 februarie curent, la  Washington, și a fost găzduită de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

În discursul său din cadrul reuniunii, Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat progresele înregistrate de Coaliția Globală în eliberarea teritoriilor afectate de ISIS, precum și a comunicat disponibilitatea Republicii Moldova de a examina posibilitățile de cooperare la nivel global în eforturile de combatere a terorismului.

Prezent la eveniment, Președintele SUA, Donald J. Trump, a subliniat importanța asigurării continuității eforturilor de combatere definitivă a organizației teroriste Statul Islamic.

În cadrul evenimentului au fost abordate realizările Coaliției Globale în Siria și și Irak din ultimii patru ani, fiind stabilite noi obiective de cooperare la nivel global pentru a preveni resurgenţa grupării teroriste, inclusiv în zonele recent eliberate de sub controlul ISIS. Totodată, au fost discutate modalități în care statele partenere ar putea contribui la eforturile de acordare a asistenței pentru stabilizare şi securitatea regiunilor ce au avut de suferit în urma prezenței ISIS.

Coaliția Globală pentru combaterea grupării teroriste Statul Islamic a fost creată la inițiativa SUA în septembrie 2014. Scopul principal al Coaliției constă în distrugerea Statutului Islamic și a organizațiilor teroriste afiliate. La etapa actuală printre membrii Coaliției se numără 74 de state și 5 organizații internaționale.

Ministrul Tudor Ulianovschi întreprinde o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lângă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, mai include o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.