Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Cele mai importante organizații evreiești din SUA apreciază progresele Guvernului Republicii Moldova în combaterea antisemitismului și comemorarea Holocaustului

Cele mai importante organizații evreiești din SUA apreciază progresele Guvernului Republicii Moldova în combaterea antisemitismului și comemorarea Holocaustului
11 februarie 2019, Washington – În cadrul vizitei de lucru în SUA, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții celor mai importante organizații evreiești din Washington D.C. Evenimentul a fost organizat de Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia (NCSEJ) și a întrunit participanți din cadrul organizațiilor neguvernamentale B’nai B’rith International, Organizația Mondială pentru Restituirea Proprietăților aparținând Evreilor, Comitetului Evreiesc American (AJC) și Liga Anti-Defăimare (ADL).

Participanții la reuniune au apreciat progresele remarcabile înregistrate de Guvernul Republicii Moldova din ultimii trei ani, fiind subliniate eforturile de comemorare a Holocaustului, prezervarea monumentelor istorice evreieşti, edificarea Muzeului de istorie a evreilor, reabilitarea Cimitirului evreiesc din mun. Chişinău şi mai recent, adoptarea definiţiei de lucru a anti-semitismului.

Reprezentanții organizații evreiești din SUA au comunicat sprijinul pentru asigurarea continuității inițiativelor lansate de Guvernul Republicii Moldova atât la nivel național, cât și internațional. Totodată, a fost comunicat angajamentul deplin de a promova cauza Republicii Moldova în raport cu autoritățile SUA, cu accent special asupra importanței susținerii eforturilor de dezvoltare al țării noastre după modelul occidental.

În final, participanții la reuniune au convenit asupra continuării eforturilor de consolidare a cooperării Republicii Moldova cu organizațiile evreiești pe diverse domenii.  

Ministrul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lângă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, a inclus o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.