Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Tudor Ulianovschi: ”Apreciem mult susţinerea permanentă a Suediei pentru Republica Moldova” (VIDEO)

Tudor Ulianovschi: ”Apreciem mult susţinerea permanentă a Suediei pentru Republica Moldova” (VIDEO)
2 aprilie 2019, Chișinău – Republica Moldova și Suedia au semnat actele care atestă schimbul Instrumentelor de Ratificare a  acordurilor bilaterale cu privire la cooperarea pentru dezvoltare (2018-2020), precum şi privind termenele şi condiţiile generale ale cooperării pentru dezvoltare, semnate la Chişinău la 2 iulie 2018. Documentele au fost semnate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ambasadorul Regatului Suediei la Chișinău, Anna Lyberg.

Cooperarea pentru dezvoltare în baza acestor două tratate vizează contribuţia Suediei la realizarea programelor naționale legate de integrarea economică progresivă în UE, dezvoltarea unei economii de piaţă funcţionale, democraţia consolidată cu un accent pe respectarea drepturilor omului şi un stat de drept mult mai dezvoltat, protecția mediului şi schimbările climaterice.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat înalt asistența acordată țării noastre de Suedia în procesul de reforme, remarcând semnificaţia acestui sprijin în procesul transformărilor democratice, economice şi sociale din Republica Moldova. Ministrul Ulianovschi a salutat eforturile direcționate de partenerii suedezi spre promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea antreprenoriatului, consolidarea capacităţilor în domeniul siguranţei alimentelor și altele, accentuând că „Guvernul apreciază foarte mult susţinerea permanentă a Republica Moldova de către Suedia”.

Ambasadorul Anna Lyberg a exprimat convingerea că relațiile moldo-suedeze vor continua să se dezvolte, valorificând oportunitățile de cooperare în domenii de interes reciproc. De asemenea fiind exprimată susţinerea Guvernului Suediei a parcursul european al Republica Moldova şi a implementării reformelor.
 
Video pentru vizualizare AICI.
 
Mai multe poze AICI.