Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Tudor Ulianovschi: „Ne dorim ca Parteneriatul Estic să contribuie la o mai mare coeziune între UE și partenerii săi estici”

Tudor Ulianovschi: „Ne dorim ca Parteneriatul Estic să contribuie la o mai mare coeziune între UE și partenerii săi estici”
7 mai 2019, Bratislava – Ne dorim ca Parteneriatul Estic să contribuie la o mai mare coeziune între Uniunea Europeană și partenerii săi estici, în special prin mai multe inițiative îndreptate spre îmbunătățirea calității vieții pentru cetățeni și crearea noilor platforme de cooperare în diverse domenii între UE și statele PaE. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre al Grupului de la Visegrád (V4) și Parteneriatului Estic (PaE), care s-a desfășurat la 6 mai curent, în capitala Slovaciei, orașul Bratislava.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a mai punctat că Republica Moldova își dorește ca Parteneriatul Estic să continue să fie o inițiativă de succes, dar pentru aceasta este nevoie de o viziune de lungă durată care să îmbine aprofundarea atât a dialogului politic, cât și a cooperării sectoriale. În context, șeful diplomației moldovenești a confirmat disponibilitatea Republicii Moldova de a contribui activ la procesul de reflecție privind viitorul Parteneriatului Estic și a remarcat importanța acestei inițiative pentru sustenabilitatea și durabilitatea procesului de reforme.
 
Șeful diplomației moldovenești a vorbit despre obiectivul de a consolida cooperarea cu UE în sectorul energetic și transporturi, cu accentul pe proiecte investiționale de infrastructură. De asemenea, Tudor Ulianovschi a pledat pentru apropierea calității serviciilor în statele Parteneriatului Estic de standardele UE.
 
În cadrul reuniunii, la care au mai participat înalţi oficiali din partea instituţiilor europene şi României, discuţiile au fost concentrate pe realizările înregistrate în diverse domenii de cooperare şi coordonare a viziunilor politice privind viitorul PaE.
 
Grupul de la Visegrád a fost instituit în 1991 de Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Obiectivul iniţial al Grupului a fost axat pe acordarea sprijinului reciproc în procesul de integrare europeană. După aderarea la UE în 2004 a celor patru state, Grupul de la Visegrád și-a consolidat statutul său de organizație de cooperare în domeniul politic și cultural.  Reuniunea de la Bratislava a statelor din Grupul Visegrád și Parteneriatul Estic a fost organizată la inițiativa președinției Slovaciei.