Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu ambasadorul Finlandei

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu ambasadorul Finlandei

8 mai 2019, Chişinău – Pledăm pentru aprofundarea dialogului politic şi a contactelor sectoriale cu Finlanda şi în contextul preluării de către Helsinki, începând cu 1 iulie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Declaraţia a fost făcută de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Päivi Pohjanheimo, cu prilejul încheierii misiunii diplomatice.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au reliefat evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale moldo-finlandeze şi dorinţa comună de a dezvolta şi consolida relaţia bilaterală prin intensificarea dialogului politico-diplomatic. Totodată, oficialii au subliniat importanţa intensificării schimburilor economice şi a investiţiilor, precum și extinderii colaborării în domeniul cultural-umanitar.„Susţinem activizarea cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova şi Republica Finlanda prin organizarea misiunilor de afaceri cu implicarea Agenţiei Naţionale de Comerţ şi Promovare a Investiţiilor din Finlanda”.

De asemenea, în contextul preluării de către Finlanda, începând cu 1 iulie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat importanţa aprofundării dialogului politic şi a contactelor sectoriale.„Sunt convins că cooperarea dintre ţările noastre în domeniul politic, dar şi contactele sectoriale vor permite o mai bună interacţiune şi în alte domenii de interes comun”.

La rândul său, ambasadorul Päivi Pohjanheimo a mulţumit pentru cooperarea productivă cu autorităţile moldoveneşti pe parcursul mandatului său în Republica Moldova.