Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Ştiri din Moldova

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019
11 mai 2019, Chişinău – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, împreună cu alte instituții de stat a participat la "Orăşelul European", evenimentul public anual organizat de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău cu ocazia Zilei Europei, desfășurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Ediția 2019 a „Orășelului European" a fost una specială, deoarece a celebrat câteva aniversări semnificative: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova, 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere RM-UE și 5 ani de la intrarea în vigoare a regimului de călătorii fără vize în Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost marcat de o prezență-record a instituțiilor de stat moldovenești. Cele 26 instituții participante, printre care Parlamentul Republicii Moldova, Cancelaria de Stat, ministere, agenții, birouri, autorități naționale și întreprinderi de stat au oferit vizibilitate eforturilor întreprinse și rezultatelor atinse de țară noastră pe calea de integrare europeană, pe parcursul ultimilor ani.

Vizitatorii standului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au avut posibilitatea de a primi răspuns la toate întrebările despre Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și cooperarea RM-UE în general, iar materialele informative distribuite de echipa MAEIE și testele de cultură generală privind procesul integrării europene au amplificat caracterul interactiv al comunicării cu cetățenii de toate vârstele.

Reamintim că, pe 18 mai „Orășelul European 2019” va merge în ospeție la Cahul, unde de asemenea sunt programate mai multe manifestări culturale și unde Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îi va aștepta pe toți cei dornici să cunoască mai multe despre integrarea europeană a Republicii Moldova.
 
Mai multe foto AICI.