Linia telefonică de urgență:
00972 37770544
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Centrul de Apel

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
Str. Rembrand 38,
Tel Aviv 64045, Israel

Tel.: +972-3-5231000
Fax: +972-3-5233000

E-mail: tel-aviv@mfa.gov.md

Noutăţile Ambasadei

Festivalul Mărțișorului în Israel
Sofa Landver: Marcarea Martisorului a devenit o traditie in Israel

Festivalul de Muzică „Mărțișor” deja de mai multi ani a trecut peste hotarele Republicii Moldova. In prima zi de primavară o sărbătoare muzicală de exceptie a fost desfăsurată si in Israel, in orasul Ashdod. Publicul a fost cucerit de talentul si maiestria mai multor nume sonore ale artistilor moldoveni, unii dintre care sunt stabiliti in alte tari, precum SUA, Rusia, Australia.

La ceremonia oficiala de deschidere a Festivalului au participat Sofa Landver, Ministrul Migrației și Absorbției Statului Israel, Boris Gitterman, Viceprimarul or. Ashdod, Ambasadorul Gabriela Moraru și dl Dani Korn, Președintele Asociației „Beit Basarabia”.

Sofa Landver a mentionat, ca desi intre cultura israeliana, scrisul ebraic si cea a Republicii Moldova exista multe diferente, Martisorul a reusit in Israel sa devina parte a culturii, a traditiilor de primavara, gratie originarilor din Basarabia, dar si a activitatii fructoase a misiunii diplomatice a Republicii Moldova care activeaza la Tel-Aviv. Ministrul Migrației și Absorbției a mai mentionat, ca asemenea evenimente de suflet reprezinta o valoare ce nu poate fi subestimata pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale moldo-israeliene.

Ambasadoarea Gabriela Moraru, la randul ei, a multumit gazdelor, administratiei publice a orasului Ashdod si personal viceprimarului Boris Gitterman pentru deschiderea si eforturile depuse pentru organizarea acestui eveniment cultural. Diplomata a tinut sa mentioneze si faptul, ca la finele anului trecut Mărţişorul a fost inclus pe lista selectă a patrimoniului imaterial UNESCO, acesta fiind parte comuna a tezaurului din mai multe tari: România, Republica Moldova, dar si Bulgaria si FRI Macedonia.

Programul cultural de primavara va continua in Israel cu mai multe concerte desfasurate la Petah Tiqwa si Carmiel, cu o prezentare a cartii publicistului evreu din Chisinau, Evgheni Bric „Istoria Evreilor din Moldova” la Casa Scriitorilor din Tel Aviv si cu o serata dedicata Legendei Martisorului desfasurata la Rishon Lezion.